Ο”Δον Κιχότης”με τον Μάνο Κατράκη

Την  Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, θα γίνει η πρώτη δημόσια προβολή της μαγνητοσκοπημένης παράστασης του σπουδαίου έργου του Μιγκέλ Θερβάντες «Δον Κιχώτης», που παρουσίασε το Εθνικό Θέατρο πριν 37 χρόνια με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο της έκθεσης-συλλογής του Μάνου Κατράκη και μάλιστα η πρώτη προβολή θα είναι δωρεάν για όσους θελήσουν να την παρακολουθήσουν.

Σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, πρόκειται για μία επιτυχημένη παράσταση που έκανε την πρώτη εμφάνισή της τον Ιανουάριο του 1973. Πρωταγωνιστές ήταν ο Μάνος Κατράκης και ο Παντελής Ζερβός, η σκηνοθεσία ήταν του Τάκη Μουζενίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Διονύση και του Βασίλη Φωτόπουλου, αντίστοιχα, ενώ η μουσική του Μάνου Χατζηδάκη και οι χορογραφίες της Μαρίας Χορς.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μάνο Κατράκη, που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.

Στην έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάζονται φωτογραφίες, κοστούμια, σκηνικά, προγράμματα, επιστολές, ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό, χειρόγραφα, σκίτσα και βιβλία του καλλιτέχνη.

Ο Μάνος Κατράκης έφυγε από τη ζωή στα 76 του χρόνια, στις Σεπτεμβρίου 1984, συμπληρώνοντας 57 ολόκληρα χρόνια καριέρας, αφού είχε πρωτοεμφανιστεί το 1927, σε ηλικία 19 χρονών στον (βωβό ακόμα τότε) κινηματογράφο.

Σχετικές δημοσιεύσεις